شکل‌گیری دوگانه نرخ دلار و قیمت نفت در بورس-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

شکل‌گیری دوگانه نرخ دلار و قیمت نفت در بورس

بازار سرمایه در پایان معاملات امروز توانست حمایت از دست رفته خود را باز پس گیرد و این موضوع می‌تواند امیدواری را برای سهامداران خرد به همراه داشته باشد
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 14
کد خبر: ۱۲۲۲۳۶

به گزارش راهبرد معاصر بازار سرمایه در حالی امروز سبزپوش شده است که نمادهای شاخص ساز و بزرگ بورس، با حمایت حقوقی‌ها توانستند، نظر سهامداران حقیقی را به خود جلب کنند و همین مساله باعث ورود پول به این سهم ها شده است.

با شکست سطح یک میلیون و 280 هزار واحدی در معاملات روز گذشته، امروز حقوقی‌ها وارد میدان شدند و برای بازگشت شاخص به بالاتر، از نمادهای شاخص ساز حمایت کردند.

* بازپس‌گیری حمایت از دست رفته!

در صورتی که در معاملات امروز این حمایت به دست نمی‌آمد، باید شاهد ریزش بورس تا شاخص یک میلیون و 250 هزار واحدی می‌بودیم، اما در پایان معاملات امروز سهم‌های ریالی توانستند بازار سرمایه را سبزپوش کنند و سهم‌های دلاری و نفتی هم در یک دوگانگی میان ریزش و رشد قرار گرفته‌اند.

برخی از کارشناسان، سطح حمایت یک میلیون و 280 هزار واحد را مرزی دینامیک می‌دانند و معتقدند، شاخص می‌تواند با تکیه بر نمادهای کالایی محور به سمت بالا برگردد، اما شاخص‌‌های عملکردی بازار در معاملات امروز چندان به نفع این سهم‌ها نبود.

امروز قیمت سهام تمامی نمادهای گروه‌ فعالیت جنبی مرتبط با واسطه ‌گری مالی افزایش یافت و این گروه سبزترین گروه‌ بازار بود و گروه‌های قند و شکر و بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دیگر گروه‌‌هایی بودند که اغلب نمادهای آن‌ها سبزپوش شدند.

* رشد شاخص کل بعد از دو روز ریزش

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بازار سهام، با افزایش 7 هزار و 361 واحدی نسبت به روز گذشته به رقم یک میلیون و 283 هزار و 357 واحد رسید. بازدهی شاخص کل در جریان معاملات روز دوشنبه، 0.58 درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بازار سرمایه نیز با رشد 638 واحدی در سطح 325 هزار و 500 واحدی ایستاد و بازدهی 0.2 درصدی را برای سهامداران به همراه داشت. همچنین شاخص کل فرابورس 37 واحد رشد داشت و در سطح 17 هزار و 531 واحد قرار گرفت.

* کاهش 53 درصدی خروج پول از بازار سهام

دوازدهمین روز پی در پی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 162 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. این میزان خروج پول حقیقی از بورس نسبت به روز یکشنبه کاهش 53 درصدی داشته است.

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران)، وگردش (بانک گردشگری) و میدکو (شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) اختصاص داشت و بیشترین ورود پول نیز به تجلی (تجلی توسعه معادن و فلزات)، فسبزوار (پارس فولاد سبزوار) و فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) تعلق گرفت.

* رشد ارزش کل معاملات و کاهش ارزش معاملات خرد

ارزش کل معاملات در روزهای دوشنبه به دلیل معامله اوراق بدهی در بازار ثانویه رشد قابل توجهی دارد. این مساله در هفته‌های گذشته نیز وجود داشته است. امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 153 هزار و 61 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 148 هزار و 108 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام نیز افت کرد و با کاهش 7 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 220 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 4 هفته اخیر است. امروز ارزش معاملات خرد 2 درصد از کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می‌دهد.

* کاهش ارزش صف های فروش در بورس

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 229 نماد کاهش قیمت داشتند که 157 نماد بورسی و 72 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 46 درصد بازار افت قیمت داشتند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تعداد 16 نماد در صف فروش قرار داشته‌اند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه 38 درصد کاهش یافت و 67 میلیارد تومان شد.

بیشترین صف فروش نیز به سهم های غدشت (شرکت دشت مرغاب)، وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان رضوی) تعلق داشت.

* رشد 82 درصدی مازاد تقاضا

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 237 نماد رشد قیمت داشتند که 174 نماد بورسی و 63 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 47 درصد بازار رشد قیمت داشتند. تعداد 41 نماد در جریان معاملات امروز در صف خرید قرار داشتند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 5 درصد رشد کرد و در رقم 180 میلیارد تومان ایستاد.  طبق محاسبات انجام شده، معاملات روز یکشنبه با مازاد تقاضای 113 میلیارد تومانی بسته شد که نسبت به دیروز 82 درصد بیشتر شده است.

امروز نماد های فزر (شرکت پویا زرکان آق دره)، حفارس (شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس) و فولای (شرکت فولاد آلیاژی یزد) بیشترین صف خرید را داشتند.

ارسال نظر